NET projektipankki, mainos
Planium Site Manager

Projektipankki
< Siirry artikkeleihin

Kiinteistön huoltokirja on turha – vai onko?

Maankäyttö- ja rakennusasetukset määräävät, että käyttö- ja huolto-ohje (huoltokirja) on laadittava uudisrakennukselle, jota käytetään pysyvään asumiseen tai työskentelyyn.

Huoltokirjan suurimmat ongelmat

Usein huoltokirja on mapillinen dokumentteja, jotka sisältävät huolto- ja käyttöohjeita kiinteistön ylläpitoon. Valitettavan usein tämä mappi pölyttyy kiinteistön omistajan tai huoltoyhtiön hyllyssä.

Markkinoilla on myös sähköisiä dokumenttien hallintaratkaisuita, joita markkinoidaan myös huoltokirjoina. Osa tarjotuista ratkaisuista sisältää saman ongelman kuin mappi, joka sisältää kiinteistön huoltoohjeet. Huoltotoimenpiteitä ei dokumentoida, eikä aina muisteta tehdä. Kärjistetysti voisi sanoa, että huono pilvipalvelu ei eroa mapitetusta huoltokirjasta muuten kuin hinnaltaan. Älä maksa turhasta!

Miten edistyneet huoltokirjat toimivat?

Parhaimmillaan huoltokirja valvoo huoltotoimenpiteitä. Lähettää muistutuksia lähestyvistä huolloista ja varoituksia huolloista, joita ei ole tehty tai jotka ovat myöhässä. Hyvä huoltokirja on yksinkertainen käyttää ja valvoo kiinteistön omistajan etuja.

Onko projektipankki ratkaisu?

Uudis- ja korjausrakentamisessa projektipankit tarjoavat paljon etuja. Ajantasainen tieto on projektiryhmän saatavilla 24/7. Osa projektipankeista tarjoaa myös palveluita kiinteistön ylläpitoon. Mutta vain muutama palveluntarjoaja tarjoaa älykkäitä ratkaisuita, jotka valvovat huoltotoimenpiteitä.


< Siirry artikkeleihin


Skannauspalvelua