Sähköinen tarjouspyyntö
Raksapro

Projektipankki
< Siirry artikkeleihin

Mitkä ovat projektipankkien suurimmat ongelmat?

Projektipankit yleistyvät nopeasti erityisesti keskisuurissa ja suurissa projekteissa. Kuitenkin liian monissa projekteissa projektipankeista ei saada kaikkea hyötyä irti. Tämä johtuu pääosin kahdesta syystä; projektijäsenet eivät sitoudu sovittuun tapaan käyttää projektipankkia ja siitä, että projektipankin käytettävyys ei ole paras mahdollinen.

Projektijohto ei vaadi tarpeeksi?

Projektipankin ongelmat

Jokainen projektijäsen ei voi valita miten haluaa työskennellä projektipankissa. On noudatettava projektin sääntöjä. Kuitenkin on erittäin yleistä, että osa projektijäsenistä ei noudata annettuja ohjeita. Tämä ei koske pelkästään suunnittelijoita, vaan myös työmaata. Dokumentit eivät ole ajan tasalla, eikä työmaapäiväkirjaa täytetä tai allekirjoiteta säännöllisesti.

Jos ongelmat jatkuvat pitkään, niin se aiheuttaa projektiryhmän turhaantumista, eikä projektipankista saada suurinta hyötyä irti. Työmaalla ei enää etsitä dokumentteja projektipankista, vaan niitä pyydetään suoraan suunnittelijoilta. Koska nämä laatupoikkeamat ovat niin yleisiä, niin niistä on tullut uusi ”normaali”. Miten tähän on tultu? Eikö projektijohto vaadi projektijäseniltä tarpeeksi?

Kaikki projektipankit ovat helppokäyttöisiä – vai ovatko?

Projektipankin valinnassa kannattaa aina pyytää toimittajalta palvelun esittely. Esittelyssä kannattaa huomioida seuraavia seikkoja:

  • Tuntuuko sinulta, että osaat esittelyn jälkeen käyttää niitä ominaisuuksia, joita projekti käyttää. Luuletko, että myös muut projektijäsenet pärjäävät palvelun kanssa ilman erillistä koulutusta.
  • Kuinka kauan päivittäisten toimintojen tekeminen, kuten suunnitelmien päivittäminen, kestää. Entä tulostustilaukset, työmaapäiväkirja, ym.


Projektipankki

Raksapro mainos
< Siirry artikkeleihin


Skannauspalvelua

Raksapro