Sähköinen työmaapäiväkirja suurhankkeissa
Suomessa yleisesti käytetty työmaapäiväkirja (RATU 5008) sopii hyvin useimmille rakennuskohteille. Kuitenkin kun rakennusprojektin budjetti on satoja miljoonia euroja, tai jopa useita miljardeja, niin työmaapäiväkirjalta vaaditaan paljon enemmän.
Perinteinen työmaapäiväkirja (myös sähköinen) täyttää projektin perustarpeen dokumentoida työmaan tapahtumia ja toimia tarvittaessa todisteena riitatilanteessa. Se sopii kuitenkin huonosti erityisen suuriin ja vaativiin rakennusprojekteihin, eikä sitä ole niitä varten kehitetty.
Tehdas- ja kaivosprojekteilla erityistarpeita
Erityisen suuret projektit, kuten tehtaat, kaivokset ja suuret kauppakeskukset, tarvitsevat huomattavasti laajempia ja parempia ratkaisuita. Suurhankkeet koostuvat usein useista rakennuksista, joiden valvonta on erittäin tarkkaa ja valvonta voi jakautua useisiin eri vastuu-alueisiin. Tämä asettaa haasteita perinteiselle toimintatavalle. Työmaapäiväkirjan tulisikin palvella paremmin eri vastuu-alueita ja tuottaa parempia raportteja projektijohdolle.
”Suurhankkeet tarvitsevat parempia ratkaisuita”
”Suurhankkeiden tarpeet ja vaatimukset eivät kohtaa valmisratkaisuissa”, toteaa Planium Oy:n toimitusjohtaja, Mikko Hokkanen. ”Suurissa projekteissa on useita valvonta-alueita, joita pitää pystyä hyödyntämään myös työmaapäiväkirjassa. Lisäksi työmaapäiväkirjaa pitää pystyä hyödyntämään erittäin laajasti erilaisissa raporteissa".
Planium Oy kehittää räätälöityjä ohjelmistoratkaisuita suurprojektien tarpeisiin.