Sähköinen tarjouspyyntö
Raksapro

Projektipankki
< Siirry artikkeleihin

Korjausrakentaminen jatkaa kasvuaan

Korjausrakentamisen osuus (2013) oli jo yli 6 miljardia euroa. Vuonna 2013 korjausrakentamisen osuus oli 47 prosenttia kaikista talonrakennusalan tehdyistä työtunneista. Vuoteen 2012 verrattuna kasvua on 4 prosenttia (500 miljoonaa euroa).

Korjausrakentaminen

Asuinrakennuksien korjaukset ovat kasvaneet 8,69 % ja muiden rakennuksien korjaukset 9,25%.

Yli puolet korjausrakentamisesta muiden kuin asuinrakennusten korjauksia

Korjausrakentamisen urakoista 53 prosenttia kohdistui muiden kuin asuinrakennusten korjauksiin. Isot rakennusyritykset keskittivät korjausurakkansa muiden kuin asuinrakennusten, kuten toimisto-, liike-, julkisten- ja teollisuusrakennusten korjauksiin. Muita rakennuksia korjattiin yhteensä 3,3 miljardilla ja asuinrakennuksia 2,9 miljardilla eurolla.

Korjausrakentaminen edelleen mahdollisuus pienemmille rakennusyhtiölle

Pienemmillä yrityksillä korjausrakentamisen osuus liikevaihdosta oli suurempi kuin suurilla yrityksillä, joiden liiketoiminta keskittyi pääosin uudisrakentamiseen.

Vaikka Suomi on taantumassa, niin korjausrakentamisen osuus kaikesta rakentamisesta jatkaa kasvuaan. Korjausrakentamisen osuus on kasvanut 500 miljoonaa euroa viime vuodesta. Voisiko erikoistuminen olla uusi mahdollisuus?

Useat yritykset ovat kaventaneet liiketoiminta-aluettaan. Pienet yritykset eivät enää tarjoa ”kaikkea”, vaan erikoisosaamista. Koska korjausrakentamiseen liittyvät kustannukset ovat usein varsin suuria, niin asiakkaat etsivät osaajia, jotka ovat erikoistuneet heidän tarpeisiinsa.


Raksapro mainos
< Siirry artikkeleihin


Skannauspalvelua

Raksapro