Sähköinen tarjouspyyntö
Raksapro

Projektipankki

Artikkeliin liittyvät palvelut palveluhakemistossa:
ATK -ohjelmistot ja laitteet
Mikrofilmaus

< Siirry artikkeleihin

Onko kalleinkaan tietoturvaratkaisu turvallinen?

Eräs maailman arvostetuimmista tietoturvayhtiöstä, RSA Security, on tehnyt tietoturvaratkaisuunsa ns. takaportin, joka mahdollistaa tietomurrot. Takaportti on tehty NSA:n pyynnöstä ja siitä on maksettu 10 miljoonan dollarin palkkio. Lue artikkeli Reutersin internet-sivuilta.

Yritykset ja yksityishenkilöt ostavat tietoturvaratkaisuja turvatakseen liikesalaisuutensa ja yksityisyytensä. Onkin käsittämätöntä ja tuomittavaa, että tietoturvayhtiö voi rahastaa sekä tietoturvasta, että sen heikentämisestä. Voiko olla niin, että ostettu ratkaisu itseasiassa heikentää tietoturvaa?

Huippusalainen tieto siirtyy takaisin paperille?

Suomen ulkoministeriö lähettää toistaiseksi EU-asioita koskevat asiakirjat paperisina. Ministeriön mukaan asiakirjojen sähköiseen lähettämiseen pyritään palaamaan vuonna 2014, jolloin tietojärjestelmien turvallisuus on saatu riittävälle tasolle. Myös STT:n haastattelemat asiantuntijat uskovat, että salainen tieto alkaa kulkea entistä enemmän paperilla tietoverkkojen sijaan.

Projektipankki

Ovatko minun tietoni turvassa?

Rehellisen yksityishenkilön ei tarvitse huolestua tietojen urkinnasta, mutta on oman tietokoneen tietoturvasta tulee huolehtia. On tärkeää, että työaseman tietoturvapäivitykset ovat ajan tasalla ja tietokoneeseen on asennettu virustorjunta- ja palomuuriohjelmisto.

Olennaista on myös huolehtia varmuuskopioinnista. Tiedot kannattaa säännöllisesti varmistaa erilliselle medialla, joko ulkoiselle kovalevylle tai CD/DVD -levyille.

Erityisesti rakennusprojekteissa on tärkeää, että projektin kannalta tarpeellinen tieto on tallennettu turvallisesti. "Tyomaa.org -palvelumme tarkoitus on mahdollistaa vaivaton ja turvallinen tapa jakaa tietoa rakennusprojektissa.", aloittaa Planium Oy:n toimitusjohtaja Mikko Hokkanen, "Palvelu on aina käytettävissä, eikä työaseman rikkoutuminen kadota projektin kannalta tärkeitä tietoja."

Huippusalaisen tiedon pitkäaikainen tallentaminen

Asiakirjojen säilyttäminen satoja vuosia on hankalaa. Asiakirjoja tuotetaan paljon ja niiden pitkäaikainen säilyttäminen tuottaa kustannuksia . Tästä syystä varsin perinteinen menetelmä, mikrokuvaus, on ollut erittäin suosittua.

"Mikrokuvauksessa on kyse laadusta ja luottamuksesta", toteaa Analogia Finland Oy:n toimitusjohtaja Markku Rajama. "Haluamme taata asiakkaallemme laadukkaan ja turvallisen tuotteen, joka säilyy satoja vuosia. Tuotteen, jonka turvallinen säilyttäminen on vaivatonta."
Raksapro mainos
< Siirry artikkeleihin


Skannauspalvelua

Raksapro