Sähköinen tarjouspyyntö
Projektipankki
< Siirry artikkeleihin

Testissä: Digilehtiö

Ohjelmistoyhtiöiden yksi suurimmista haasteista on luoda sovelluksia, joiden käyttäminen olisi yhtä helppoa kuin lomakkeiden täyttäminen paperilla. Tässä on osittain onnistuttu mutta silti paperi on suosituin "käyttöliittymä". Paperi ei kuitenkaan tarjoa samoja ominaisuuksia kuin sovellus. Jos paperi halutaan jakaa useammalla henkilölle, niin siitä pitää ottaa kopioita tai se pitää skannata digitaaliseen muotoon.

Digilehtiö on jotain paperin ja tietokoneen väliltä - se on molempia.Digilehtiö on kirjoitusalusta, johon kiinnitetään papereita. Käyttäjä voi kirjoittaa tai piirtää paperille ja samalla tuotos tallentuu Digilehtiön muistiin. Luonnollisesti tuotos tallentuu myös käytetylle paperille, eikä laiteen käyttäjä tarvitse erillistä näyttöä. Eli kirjoittamalla paperille tuotetaan digitaalista sisältöä.

Toiminnallinen periaate

Digilehtiölle voi keksiä useita käyttötarkoituksia. Erinomaisesti se sopii paperilomakkeiden täyttämiseen.

Ratkaisun käyttäminen aloitetaan tulostamalla haluttu lomake paperille ja tuloste asetetaan Digilehtiöön. Tämän jälkeen sama lomake tuodaan kuvana ACECAD DigiMemo Manager -ohjelmaan taustakuvaksi. Näin käyttäjällä on sama lomake sekä lehtiössä, että itse ohjelmassa.

Tämän jälkeen tulostettua lomaketta voidaan täyttää laitteen mukana tulevalla kynällä. Kun laite myöhemmin taas kytketään tietokoneeseen, niin tallennetut sivut tuodaan ACECAD DigiMemo Manager -ohjelmaan. Tässä vaiheessa lomake voidaan tallentaa kuvana tai PDF -tiedostona ja lähettää eteenpäin vaikka sähköpostilla.

Lisäohjelmien avulla ratkaisua voidaan syventää huomattavasti. Lomakkeita voidaan käsitellä automaattisella tekstintunnistuksella (OCR) ja jopa lukea tietokantoihin. Tässä testissä emme testanneet edistyneiden lomakkeiden ja integraatioiden luomista. On kuitenkin mahdollista, että teemme sen toisessa testissä jos saamme tästä palautetta.

Onko Digilehtiölle tilaa rakennusprojekteissa?

On selvää, että 99,99% rakennusprojektien suunnittelusta tehdään sähköisesti Cad -ohjelmilla. Lisäksi piirustukset jaetaan sähköpostilla tai projektipankkien kautta.

Digilehtiöllä voidaan kuitenkin korvata lomakkeita, joita työmaalla täytään lähinnä paperille. Esimerkiksi TR -mittari. Suuri osa työmaista käyttää TR -mittaria perinteisellä tavalla - paperiversioina. Digilehtiöllä mittaus voidaan tehdä edelleen paperille mutta se voidaan lisäksi lähettää vaivattomasti esim. projektijohdolle. Kun mittaus on tehty ja allekirjoitettu, niin paperinen mittauslomake voidaan asettaa ilmoitustaululle ja tämän jälkeen Digilehtiö kytketään tietokoneeseen ja mittaustulos voidaan lähettää eteenpäin.

Laitteen testaus

Laitteen asennus sujui vaivattomasti, joskin jätimme yhden kohdan lukematta. Saimme kuitenkin välittömästi asiantuntevaa apua tukipalvelulta ja ongelma ratkesi puhelun aikana. Asennuksessa ja ratkaisun käytössä kannattaa lukea laitteen mukana tuleva lyhyt manuaali.

Käytössä emme havainneet mitään ongelmia. On kuitenkin huomattava, että jos käyttää omia lomakepohjia, niin osa tulostimista siirtää tulostetta hieman ja on mahdollista, että tulosteen kokoa tai marginaaleja pitää hieman säätää.

Yhteenveto

Suosittelemme Digilehtiötä kaikille jotka ymmärtävät ratkaisun käyttötarkoituksen, mahdollisuudet ja rajoitukset. Testauksen aikana keksimme kymmeniä uusia käyttötarkoituksia ratkaisulle. On hienoa huomata miten perinteinen ja uusi kohtaavat.

Hyvää

Parannettavaa

  • Tietojen reaaliaikainen varmistus (paperille)
  • Konfiguroinnin jälkeen vaivaton käyttää
  • Kestää kolhuja ja pölyä paremmin kuin Tablet tai kannettava tietokone
  • Perinteinen käyttöliittymä, paperi
  • Nopea ja asiantunteva tukipalvelu
  • Mukana tuleva Design-It Lite for ACECAD -ohjelma ei tue laajasti lomakkeiden luomista (vaatii lisäohjelman)
  • Olisi hienoa jos laitteen kytkeminen tietokoneeseen avaisi automaattisesti siirtoon tarvittavan ohjelman
Lisäominaisuudet

Digilehtiöön on mahdollista ostaa optiona myös tekstintunnistus, jonka avulla käsinkirjoitettu teksti voidaan konvertoida tietokoneen ymmärtämäksi tekstiksi. Tämä mahdollistaa tuotetun tiedon tallentamisen tietokantaan ja sitä kautta tietoa voidaan myös hakea erilaisilla hakusanoilla.

Lisäksi laitteseen voi ostaa BlueTooth yhteyden, joka mahdollistaa tietojen siirron matkapuhelimen välityksellä. Vakiona laitteen voi kytkeä Windows tai Macintosh työasemaan USB -kaapelilla.Myynti

FSD-Group
PL6
20201 TURKU
Puh. (02) 25 35 341
www.digilehtio.fi


< Siirry artikkeleihin


Skannauspalvelua