Sähköinen tarjouspyyntö
Raksapro

Projektipankki
< Siirry artikkeleihin

"Töiden tekeminen huonosti on tietoinen riski"

Kiinteistöliiton neuvontainsinööri Jari Hännikäinen toteaa Etelä-Suomen Sanomissa, että töiden tekeminen huonosti on tietoinen riski. Niin huonoa ja halpaa tehdään kuin normien mukaan on mahdollista.

Liian kireä aikataulu

Liian kireä aikataulu on useimmiten syy laatuongelmiin. Toimittajat joutuvat valitettavan usein ottamaan aikataulua kiinni tekemällä viimeistelytyöt varsin usein laaduttomasti. Tämä aiheuttaa laatuongelmia maalauksissa, tasoituksissa ja eristystöissä.

Ongelmia aihettavat myös työntekijöiden ammattitaidottomuus ja sitoutumattomuus projekteihin.

Valitse vain yksi vaihtoehto

Onko mahdollista, että rakennusprojekti on hyvä, halpa ja se tehdään nopeasti? Ainakin se olisi poikkeuksellista. Varsinkin omakotitalorakentajan olisi hyvä miettiä voiko aikataulua venyttää ja näin antaa eri työvaiheille enemmän aikaa. Ehkä olisi hyvä miettiä mikä seuraavista vaihtoehdoista olisi paras:

"Hyvä ja halpa" - Voiko projektin aikataulu venyä?
"Hyvä ja nopeasti" - Voinko kasvattaa budjettia?
"Halpa ja nopeasti" - Voinko tinkiä laadusta?

Vastaavan työnjohtajan valinta

Vastaavan työnjohtajan tulisi kantaa vastuuta, puuttua epäkohtiin ja vaatia korjauksia. Työnjohtajan tulisi olla tarpeeksi jämäkkä, että mahdolliset puutteet tulee korjattua.

Työnjohtajaa valittaessa kannattaa pyytää tarpeeksi referenssejä, sekä ottaa yhteyttä aikaisempiin asiakkaisiin. Onko projektissa ollut ongelmia ja onko työnjohtaja puuttunut niihin? Hyvä idea on myös etsiä tietoja internetistä. Löytyykö sieltä negatiivisia tietoja mahdollisesta työnjohtajasta.

Rakennuttajan kannalta olisi erinomaista jos rakennusvalvonta antaisi tietoja vastaavista työnjohtajista ja siitä kuinka paljon puutteita ja virheitä heidän työmaillaan on havaittu.


Raksapro mainos
< Siirry artikkeleihin


Skannauspalvelua

Raksapro