Sähköinen tarjouspyyntö
Raksapro

Projektipankki
< Siirry artikkeleihin

Miten työmaapäiväkirja on tarkoitettu käytettäväksi?

"Ellei toisin sovita, työmaan johtovelvollisuuksista vastaavan urakoitsijan on huolehdittava, että työmaalla pidetään työmaapäiväkirjaa, johon päivittäin merkitään työtä koskevat tiedot ja tapahtumat".

Työmaapäiväkirja on yksi tärkeimmistä dokumenteista rakennusprojektissa. Se sisältää tiedot työmaan tapahtumista. Riitatilanteessa se on tärkeä todiste siitä mitä todella tapahtui. Valitettavan usein työmaapäiväkirjan tärkeys unohdetaan ja riitatilanteessa on vaikea näyttää toteen mitä ja milloin todella tapahtui.

Ei "yhden miehen muistio"

Yksin täytetyn työmaapäiväkirjan todistusarvo on kyseenalainen. Päiväkirjassa tulisi aina olla urakoitsijan ja valvojan allekirjoitus. Näin saavutetaan tilanne jossa valvoja on tietoinen työmaan tapahtumista ja työmaapäiväkirja on dokumentti jolla on todistusarvoa riitatilanteessa.

Parhaassa tapauksessa myös rakennuttajalla on pääsy päiväkirjaan ja mahdollisuus seurata projektiaan.


Mitä vaatimuksia työmaapäiväkirjan pitää täyttää?

Työmaapäiväkirjat voidaan jakaa karkeasti kahteen ryhmään, paperiset ja sähköiset. Paperisessa työmaapäiväkirjassa tärkeää on se, että päiväkirja on jäljentävä ja että työnjohtajalle ja valvojalle jäävät omat kappaleet allekirjoituksen jälkeen.

Toinen tärkeä ominaisuus sekä paperiselle, että sähköiselle päiväkirjalle on se että ne sisältävät valmiiksi ns. standardikentät tietojen tallentamiselle. Tämä helpottaa huomattavasti päiväkirjan lukemista koska osa kentistä on tärkeämpiä kuin toiset.

Vaatimukset sähköiselle päiväkirjalle

Sähköiselle työmaapäiväkirjalle ominaista on se, että sitä voi täyttää koska tahansa ja mistä tahansa. Lisäksi se usein tukee erilaisia käyttäjä rooleja, kuten vastaava työnjohtaja ja valvoja.

Ensimmäinen vaatimus on se, että päiväkirjan voi allekirjoittaa. Päiväkirjan tulisi tukea sekä vastaavan työnjohtajan, että valvojan allekirjoitusta.

Toinen vaatimus on se, että allekirjoitettua sivua ei voi poistaa järjestelmästä. Tämä varmistaa päiväkirjan luotettavuuden.

Koska kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, niin kolmas vaatimus on mahdollisuus lisätä valokuvia päiväkirjan sivuille.

Neljän ja viimeinen vaatimus on se, että päiväkirjan voi koska tahansa ladata järjestelmästä omalle koneelleen.

Nämä ovat minivaatimuksia. Moni sähköinen työmaapäiväkirja tarjoaa enemmän ominaisuuksia. Tärkeintä on se, että projekissa käytetään työmaapäiväkirjaa laadukkaasti ja säännöllisesti.Työmaapäiväkirja Windowsille

Raksapro mainos
< Siirry artikkeleihin


Skannauspalvelua

Raksapro