Sähköinen tarjouspyyntö
Raksapro

Projektipankki
< Siirry artikkeleihin

Sosiaalisen median vaikutus rakennusprojekteihin

Sosiaalinen media on nopeasti löytänyt tiensä myös rakennusalan pienprojekteihin. Internetiin on nopeasti tullut lukuisia blogeja ja muita sivustoja, joissa rakennuttajat kertovat projektistaan. Tämä voi vaikuttaa toimittajan liiketoimintaan joko positiivisesti tai erittäin negatiivisesti. On jopa mahdollista, että toimittaja saa niin paljon negatiivista huomioita, että yritys ajautuu konkurssiin.

Avoimuus pakottaa parantamaan

Nykyaikana ongelmat eivät enää jää yhden asiakkaan tietoon, vaan tieto ongelmista leviää nopeasti. Asiakkaat ovat tottuneet hyvään ja asialliseen asiakaspalveluun. Hyvän palvelun pitäisi olla kaiken liiketoiminnan lähtökohta.

Omakotitaloprojektin omistajaa ei tulisi ajatella kertaluontoisena asiakkaana, vaan pitäisi ymmärtää laadun ja hyvän asiakaspalvelun arvo liiketoiminnan jatkuvuudelle. On yksinkertaisesti toimittava laadukkaasti ja tilaajaa arvostaen. Jokainen projekti tulisi pyrkiä tekemään paremmin kuin edellinen.

Blogi: "Villa Painajainen"

Blogi Villa Painajainen kertoo perheen talonrakennusprojektista ja sen ongelmista. Blogi on kerännyt suuren määrän lukijoita, yli 300.000. Blogissa kerrotaan varsin yksityiskohtaisesti projektin ongelmista ja yrityksistä, sekä henkilöistä jotka ylläpitäjän mukaan eivät hoitaneet sopimusvelvoitteitaan tai tekivät muita virheitä projektissa.

Blogi: "Tulevaisuudentalo.fi"

Tulevaisuudentalo.fi blogissa ylläpitäjä kertoo rakennusprojektin etenemisestä ja ilmeisesti rahoittaa projektia mainostamalla yhteystyökumppaneitaan. On varsin yleistä, että blogin ylläpitäjä saa alennusta tavarantoimittajilta.

Laatu ja kommunikointi

Toimimalla laadukkaasti ja jatkuvasti kommunikoimalla asiakkaan kanssa syntyy parhaita tuloksia. Ongelmia ei voi ohittaa ja vältellä. Onnistunut projekti vaatii hyvää tahtoa ja joustoa kaikilta osapuolilta. On vaikea nähdä, että rakennusprojekti voisi olla palvelu jossa asiakaspalvelulle ei löydy tilaa. Koskaan ei kuitenkaan pidä hyväksyä kiristämistä mutta oikeudenkäynnin tulisi olla vasta viimeinen keino selvittää ongelmat.


Raksapro mainos
< Siirry artikkeleihin


Skannauspalvelua

Raksapro