Sähköinen tarjouspyyntö
Raksapro

Projektipankki

Artikkeliin liittyvät palvelut palveluhakemistossa:
ATK-ohjelmistot

< Siirry artikkeleihin

Onko sähköisestä TR-mittarista hyötyä?

TR-mittaria käytetään rakennustyömailla työturvallisuuden mittaamiseen. Mittaustapa on hyvin yksinkertainen, mittaaja kiertää työmaan ja merkitsee lomakkeelle havaintojaan.

Kohde merkitään oikeaksi, jos se täyttää työsuojelutarkastuksessa hyväksytyn turvallisuustason. Muussa tapauksessa kohde merkitään vääräksi. Kohteet on ryhmitelty seuraavasti:

  • työskentely
  • telineet, kulkusillat ja tikkaat
  • koneet ja välineet
  • putoamissuojaus
  • sähkö ja valaistus
  • järjestys ja jätehuolto
  • Pölyisyys

Työterveyslaitoksen internet sivulla kerrotaan lisää mittauksesta.

Sähköiset TR-mittarit

Markkinoilla on useita toimittajia jotka tarjoavat sähköistä TR-mittaria. Lähes kaikki toimittajat tarjoavat mittaria (SaaS) kuukausi- tai vuosilisenssinä. Usein TR-mittaria tarjotaan osana laajempaa ohjelmistoratkaisua, joka sisältää myös muita ominaisuuksia.

Koska sähköisiä TR-mittareita on markkinoilla useita, niin asiakas voi valita itselleen parhaiten sopivimman ratkaisun. Tarjolla on niin internet selaimella, kuin matkapuhelimellakin toimivia ratkaisuita.

Miksi vaihtaa toimiva paperilomake?

Paperilomake toimii, on tarpeeksi yksinkertainen ja näin se onkin varmasti käytetyin "ratkaisu". Se täyttää minimivaatimuksen eli turvallisuuden mittaamisen.

Työturvallisuuden kehittäminen rakennustyömailla tulisi kuitenkin olla pitkäjänteistä työtä ja mittaustuloksia tulisi voida analysoida laajemmin.

Sähköinen TR-mittari voisi auttaa työturvallisuuden kehittämisessä koska sen tuottamaa tietoa voidaan helpommin analysoida ja tätä kautta parantaa työturvallisuutta. Yrityksen johto voisi saada säännöllisesti raportin turvallisuuden kehittymisestä.

Valitsetpa minkä tahansa ratkaisun, niin muista että jokainen onnettomuus on liikaa.

Raksapro mainos
< Siirry artikkeleihin


Skannauspalvelua

Raksapro